Tahir Akyürek Kulu’da

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İlçemizde bulunan Belediye Meclis Üyeleri, 46 mahalle muhtarı, partili ve vatandaşlarla, Belediyemize ait konferans salonunda bir araya geldi.

Kulu ilçesinde yaptıkları ve yapacakları hizmetleri anlatan Tahir Akyürek,  Muhtarların istek ve dileklerini dinleyip Büyükşehir belediyesi olarak planlananları sırasıyla yapacaklarını söyleyerek hizmetlerine devam edeceklerini belirtti.

Mahalle muhtarları ile tek tek dinleyen ve cevap veren Başkan Akyürek, Kulu’daki caddelerin tanzimi için yapılan ihaleleri, mahalle yollarını, Kulu’da 80 mahalleye, mahalle konağı, şehir konağı yer tashihi, kadınlar lokali, her mahalleye 30 ar bin kilitli taş, mahallelerde içme suyu ıslahı ve terfi hattı, ishale hatlarının yapılacağı, diğer mahallelerde kanalizasyon, içme suyu, dere ıslahı, her mahalleye park yapılıp yılsonuna kadar teslimi, yeşil alan düzenlemeleri, mezarlık bilgi sisteminin Kulu merkeze kurulacağı, eğitim desteği olarak yoksullara lise sonuna kadar eğitim verileceğini söyledi.

Akyürek, Her ilçeye cenaze aracı ve birer greyder verileceğini, Kulu’da 500 den fazla öğrenciye KOMEK tarafından kurs verilmekte olduğunu, her ilçeye birer itfaiye aracı, 8 mahalleye tohum eleme sellektörü, verileceğinin planlandığını belirten Akyürek, Ziraat odalarında ve diğer tarımsal kurumlarda tarımla ilgili seminerler verileceğini, Damla sulama desteklerinin yapılacağını, dile getirdi.

Akyürek, Kulu’da bulunan 4 mahalle muhtarına gönüllü itfaiye katılım sertifikası vererek hatıra fotoğrafı çektirildi. Kulu da bulunan STK’lılarda istek ve dileklerini belirttiler.

Toplantı sonrasında KOMEK Kursunu ziyaret eden Akyürek, kursiyerlerin yapmış oldukları işlemleri ve yöresel yemeklerinden tadına baktı