19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 96. Yıl Kutlamaları Kulu’da yapıldı.

Kulu'da anıt meydanında düzenlenen törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nce Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini anlatan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Bilal Coşar yaparken, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Folklor gösterileri sunuldu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında ilçe genelinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törenin ardından Kulu Kaymakamlığı, Kulu Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen 19 Mayıs Genç pedallar Düden Gölü Bisiklet turu düzenlenerek Atatürk Anıtından Düden Gölüne kadar protokol üyelerinde katıldığı  yaklaşık 100 katılımcı bisikletleriyle spor yaparak gittiler. Düden Gölü kenarında bisiklet turuna katılan katılımcılara köfte ekmek ikram edildi.

Törene, Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mikail Arıkan, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız,  kurum amirleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri katıldı.