Boğazören Mahallemizde Hıdırellez Şenliği

İlçemizde geleneksel hale getirilen Hıdırellez Şenliği'nin 3. yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Boğazören Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşkıran, Boğazören köyü geleneksel Hıdırellez şenliğinin üçüncüsünün yapılmakta olduğunu belirterek "Hiçbir şekilde ayrım yapılmaksızın köylüler ve gençler bir araya getirildi. Amacımız, gelenek, görenek, örf ve adetler pekiştirilerek tanışıp kaynaşmalarını köy ile ilgili sorunların istişare edilerek gerekenlerin yapılması konularında mutabakata varılarak giderilmesini sağlamak" olduğunu kaydetti. Konya Nogay Türkleri Derneği Başkanı Abdurrahman Berkcan ise, Gelenek, görenek ve ananelerin, örf ve adetlerin hala yaşıyor olmasından gurur duyuyorum. Birlik ve beraberlikten Rahmet, ayrılıktan ise Azap doğduğunu ifade etti.

Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız ise,  Büyükşehir Yasası çerçevesinde mahallemiz olan bütün köylerimize Büyükşehir Belediyesi ile birlikte köy konaklarının yapılacağını bildirerek ayrıca bütün mahallelerimize şimdiki töreni yapmış olduğumuz mesire alanları gibi alanların yapılacağını bildirdi.

Konuşmalarından ardından, şenlikte tatarların geleneksel çöreği olan 'Galagay' çöreği gelen davetliler ve misafirlere ikram edildi. Kutlamalar,  yöresel oyunlar ve halaylarla devam etti.

Boğazören köyündeki Hıdırellez şenliğine, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, AK Parti Kulu İlçe Başkanı Mehmet Talayhan, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları çok sayıda davetli ve yurdun çeşitli il ve ilçelerinde bulunan Boğazörenliler ve köy halkı katıldı.