Kulu’da Tarım Komisyonu Toplantısı

Kulu’da ev sahipliğini Kulu Belediyesinin yaptığı Tarım Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda; Büyükşehir Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Raşit Turan,yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı kurulduğunu bunun amacının ise tarımdan ve tarım ürünlerinden daha fazla yararlanma şekillerinin tespiti olduğunu belirtti. İlçemizde mantarcılık , çilek yetiştiriciliğinin yapılacağı katılımcılar tarafından belirtildi. Yine üzümcülük elmacılık ve çeşitli ürünlerinde yetiştirilebileceği bunlarında Büyükşehir Belediyesinden destekleneceği belirtti.

Belediye Başkanı Ahmet Yıldız da; Kulu belediyesi bünyesinde tarım şube müdürlüğünün kurulduğunu mecliste tarım komisyonun oluşturulduğunu belirterek tarımın önemine değindi. Toplantıda; seyyar selektör, hindicilik ev tavukçuluğu, seracılık, kesimhane,devlet arazilerine kaçak ekimler konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. İlk etapta bir arazi tespiti yapılarak buraya 4 meyve bunlar meyve ahududu elma erik üzüm fide dikimi yapılacağı karara bağlantı. Bu tür toplantıların gerek büyükşehir gerekse kulu belediyesi tarafından sık sık yapılması karara bağlandı.

Toplantıya Kulu Beleidye Başkanı Ahmet Yıldız, AK Parti Kulu İlçe Başkanı Mehmet Talayhan, Kulu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tufan Kaya, Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan, Büyükşhir ve Kulu Belediyesi Tarım Komisyonu Meclis Üyeleri katıldı.