Kulu’da doğalgaz toplantısı

Kulu'nun doğalgaza kavuşması için Kulu Kaymakamlığı ile Kulu Belediyesinin düzenlediği bilgilendirme ve istişare toplantısı yapıldı.

Kulu’da bir dinlenme tesisi salonunda yapılan istişare toplantısında, doğalgazın ilçeye getirilmesi masaya yatırıldı.

Kulu Başkanı Ahmet Yıldız, 28 Nisan 2013 tarihli, 28631 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına ek olarak Bakanlar Kurulunun 24.08.2015 tarih 8064 sayılı kararıyla doğalgaz başvuru süresinin uzatılmasının ardından bazı süreçlerin de tamamlanmasıyla Kulu'ya doğalgazın geleceğini söyledi.

10 binden fazla kişinin yaşadığı ilçelere doğalgazın verilmesi için elektrik abonelerinin yüzde 60'ının doğalgaz bağlatma girişiminde bulunması gerektiğini belirten Yıldız, "Aboneler 335 lira bağlantı bedelini  Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Kulu Şubesine Konya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından açılan hesaba yatırması gerekmektedir. Bu süre sonunda şartları yerine ilçelere BOTAŞ doğalgaz hatları için gerekli yatırımlara başlayacaktır" dedi.

Vatandaşları bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Yıldız, bu konuda siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, esnaflarımıza ve muhtarlara çok büyük görevler düştüğünü belirtti.

Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı ise konuşmasında; Doğalgaz konusu İlçede Birlik olmamız için bir vesile. Ben Ankara’lıyım, biz memuruz, birkaç yıl burada kalıp tayinimizin çıktığı yere gideceğiz. Şunu net söylüyorum, Kulu’lular bu fırsatı iyi değerlendirmeli. Doğalgaz Kulu için önemli.

Şu an Organize Sanayi Bölgesi ile ilgilide çalışıyoruz, Doğalgaz’ın ilçeye gelmesi Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasını hızlandırır. Bu bir vesile. Burada STK’lar, Muhtarlar, İş adamlarına ve vatandaşlarımız bize destek olursa bizde bu konuyla alakalı elimizden ne geliyorsa yapmaya talibiz. Ben Kulu için doğalgaz’ı daha da önemlisi “Birlik ve Beraberliğimizi” arzuluyorum, buda bir vesile bu konuda iş adamlarımızın omuz vermesi gerekiyor, takdir tamamen sizlerin, biz kimseye zoraki bir şey biçmiyoruz, ama bu konu ile alakalı elinden gelen vatandaşlarımız ve iş adamlarımızdan gerekeni bekliyorum dedi.

Toplantıya katılan siyasi parti temsilcileri, sivil kuruluş temsilcileri, muhtarlar ve büyük esnaflar Kulu’ya doğalgaz gelmesi konusunda hem fikir olduklarını ve bu konudaki çalışmalara her türlü yönden destek vereceklerini dile getirdiler.

Toplantıya, Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı, Garnizon Komutanı Mikail Arıkan, İlçe Emniyet Müdürü Erdinç Gürkan,siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.