İstiklal Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Etkinlikleri

Kulu'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinliği düzenlendi. Mevlana İlkokulu tarafından hazırlanan etkinlik, okulun konferans salonunda gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Kaymakam Hüseyin Avcı, Garnizon Komutanı Mikail Arıkan, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, protokol mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mevlana İlkokulu öğretmenlerinden Gökhan Erciyes yaptı.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı programda, okul  öğrencileri tarafından Mehmet Akif Ersoy’u  ve İstiklal Marşı’nın yazılışı hakkında şiir, piyes ve konuşmalar yapıldı.

Programda Kulu halkı ve kamu çalışanları tarafından İstiklal Marşı’nın kabulü’nün 95. yılı anısına hazırlanmış  olduğu İstiklal Marşı videosu salonda bulunanlar tarafından izlenerek alkışlandı.

Program, ilçede geçtiğimiz günlerde yapılan İstiklal Marşını güzel okuma yarışında dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesinin ardından sona erdi.