Kulu’nun yerleşime uygunluk haritası çıkarılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi , Yeni Büyükşehir  Yasası  ile birlikte 19 ilçe içerisinde yer alan Kulu ‘da jeolojik  ve jeoteknik etüt çalışması yapıyor.

Kulu’da başlayan çalışma kapsamında  hazırlanacak jeoloji ve yerleşime uygunluk haritaları, ilçedeki zemin yapısını ortaya çıkarıp planlı yapılaşmayı sağlayacak. Çalışmalar ile ilgili konuşsan Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi  Başkanlığı Deprem ve Jeolojik Araştırmalar Şube Müdürü Jeoloji Yüksek Mühendisi Metin Dekdere “ Kulu’nun raporlarını hazırlayıp, inşallah planlama grubumuza vereceğiz. Kulu’ya  yapılacak bütün planlama altlıklarını yapılaşmayla ilgili sağlıklı kentleşmeyi ortaya koyacağız ” dedi.

Kulu Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yıldız  ise , “yapılan etüt çalışmaları ile ilçemizdeki su baskınları , heyelan, kaya düşmesi gibi afetlerde yerleşim yerlerinin nasıl etkileneceği belirlenerek zemin ve yerleşim yönünden sıkıntılı alanlar ortaya çıkarılacak “ diye konuştu.