Mahalle Muhtarlarıyla İstişare Toplantısı

Belediye Başkanımız Ahmet Yıldız, mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısı yaptı.

Belediye toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız belediyenin çalışmaları hakkında muhtarla bilgiler vererek kendi yapacakları projeler ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapacakları projeler hakkında muhtarlara detaylı bilgiler verdi. Büyükşehir yasasıyla köylerin mahalle statüsüne geçtiğini bununla birlikte köy muhtarlarının görev ve sorumluluklarının değiştiğini dile getirdi.

Yıldız, artık yapılacak hizmetlerin önem acili yetine göre bir program dahilinde olacağını, sorunların kısa sürede çözüme kavuşması için kurumların yardımlaşarak uyum içinde çalışacaklarını söyledi. İmar konusunda da bilgiler veren Belediye Başkanı Yıldız özellikle kaçak yapılara hiçbir şekilde taviz vermeyeceklerini bu konuda her türlü mücadeleyi yapacaklarını belirtti. Kaçak inşaatlarla mücadelede mahalle muhtarlıklarına çok büyük görev düştüğünü belirten Yıldız, telafisi zor olan hatalar yapmamak için kaçak inşaatlara müsaade edilmeyeceğini ifade etti.

Toplantıda Yıldız, Büyükşehir Yasasından önce köy muhtarlıklarınca dağıtılan arsaların işlemlerinin tamamlanarak arsa sahiplerine belli bir ücret karşılığında tapularının verilmesine başlanıldığını ifade etti. Yıldız, hazine ve mera arazileri hakkında da muhtarlara bilgiler verdi.

Toplantıda söz alan 46 mahalle muhtarı mevcut sıkıntılarını dile getirerek ortak çözüm noktaları bulmak için çözüm arayışı içine girdiler.

Toplantıya Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı, Garnizon Komutanı Mikail Arıkan, Emniyet Müdürü Erdinç Gürkan’da eşlik etti.