Kulu Organize Sanayi Bölgesi ve Ticaret Merkezi Toplantısı yapıldı.

Kulu Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığınca ortaklaşa düzenlenen Kulu Organize Sanayi Bölgesi ve Ticaret Merkezi Toplantısı yapıldı.

Kulu Makasında bulunan bir tesiste yapılan istişare toplantısına AK Parti Konya milletvekili Abdullah Ağralı, Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı, Jandarma Komutanı Mikail Arıkan, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız,  siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire amir ve müdürleri, belediye meclis üyeleri, esnaflar ve mahalle muhtarları katıldılar.

Toplantıda bir konuşma yapan Ahmet Yıldız,  biz istişareyi çoğaltacağız, istişare ile bereket doğacak, hareket doğacak.

Organize Sanayi Bölgesini el birliği gelmesi gereken noktaya getirelim diye bir gayretin içerindeyiz. Yöremiz su yönünden fakir, Konya’nın güneyi çeşitli yerlerden su alıyor ama Konya’nın Kuzeyi su alamıyor. Bu anlamda Kulu, Cihanbeyli ve Kulu’ya suyu kavuşturmak için sayın milletvekillerimin de desteği ile çalışmalarımız devam etmektedir.

Yapacak projelerimizle ile ilgili olarak ta pazarın üzerini kapatacağız, projeler bitti ihaleye çıkacağız.  Tarım Bakanlığının yönetmeliğine uygun olarak Hayvan Pazarını yapacağız. Yeni bir mezbahana yapacağız. Bu üç ihalenin parası hazır.

Yıldız, Kulu’lu müteahhitleri davet ediyorum. Belediyemizce bazı projelerimiz olacak. Eski Belediye Binasının olduğu yeri ihale edeceğiz. Bununla birlikte Öğretmenevinin olduğu yeri ihaleye açacağız.Otogarın yanına bir tane kütüphane bir tane Öğretmenevi ve altınada Halk Eğitim binası yapımı için ihaleler açacağız. Kulu’lu müteahhitlerimizi bu ihalelere katılmalrı konusunda buradan davet ediyorum dedi.

Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı ise, Organize Sanayi Bölgesine değinerek; Organize Sanayi Bölgesi için alt yapı çalışmaları yapılmaktadır. İmar planları, zemin etüt çalışmalarını büyükşehir belediyesi ile çalışmaktayız. Bu işlemler tamamlandıktan sonra, parselasyon ve alt yapı projesinin çizimi bittikten sonra ihaleye açacağız. Bunları yapmak için Kulu hemşehrilerimize ve iş adamlarımıza yatırım amacıyla görevler düşmektedir dedi.

AK Parti Konya milletvekili Abdullah Ağralı ise konuşmasında; ilçemizin sorunları konuşmak için bu toplantıyı düzenledik. Seçimden sonra yoğun bir dönem geçiyoruz. Ankara’da bitirilmesi gereken çalışmalar vardı, bütçe vardı. Bunun yanında sayın başbakanımız bizi Şırnak’ta görevlendirdi. Yoğun bir şekilde terörle mücadelede  Konya’yı Kulu’yu temsil sidyoruz. Burada iki gayemiz var bir orada verebildiğimiz kadar faydalı olmak. İki oradaki sıkıntıların buralara gelmemesi içinde gayret ediyoruz. Biz Kulu’yu seviyoruz.  Kulu’nun tüm Türkiyeye örnek olduğunu tüm arkadaşlarımızla paylaşıyoruz. Burada bir arada yaşamak güzelliğinin tüm Türkiye’ye göstermekteyiz.

Kulu için projelermiz var bir an önce bu projeleri hayata geçirmemiz lazım. İlk olarak doğalgaz çalışması hakkında çalışmalar son hızla devam etmektedir. Doğalgaz bizim için önemli Kulunun gelişmesi için önemli özellikle yurtdışından emekli hemşehrilerimiz kışın soba derdinden dolayı yurtdışına çıkmaktalar. İnşallah bunun önüne gececeğiz. Sanayi için doğalgaz önemli. Bu doğalgaz için Kulu için bir örnek oldu. Demekki istenilirse bir araya gelinirse her iş sonuçlanır.

Ağralı; Kulu’nun başknete yakın olması bazı cazibeleri arttırmaktadır. Bunda Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçirilmesinde çok büyük etkisi olacaktır.

Kulu 1960’lı yıllarda yurtdışına göç verdi ve bu gurbetçilerimizin ekonomik katkı açısından çok büyük katkıları oldu ancak şimdi ise Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçirerek ilçemize iş istihdamında ve ekonomik destek sağlanacaktır.

Bölgemizin üçüncü konusu ise su sorunu dur. Bununla ilgili çalışmalar başlatıldı ve Konya’nın Kuzey kesmine suyun getirilmesi konusunda çalışmalarımız başka havzalarda dahil su getirilmesi için çalışmalarımız son hızla devam etmektedir.

Ağralı, daha sonra diğer hizmetler konusunda da çalışmalarımızda devam edecektir dedi.

Toplantı’da Kulu Organize Sanayi Bölgesi Müdürü İsmail Örge, katılımcılara çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra toplantı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.