İKİ KÜS AİLE BARIŞTIRILDI

Kurban bayramı öncesinde seyitahmetli mahallemizdekı iki küs aile  Başkanımız,İlçe müftümüz tarafından barıştırıldı.

10 haneli Seyitahmetli mahallemizdeki Benli ve Sarı ailelerinin arasındaki dargınlığın bulunduğu  ve mahkemelik olan ıkı ailenin bir araya getirilip barıştırılması konusunda arabuluculuk davetinde bulunan Konya Nogay Türkleri Dernek  Başkanı Abdurrahman  Berkcan’ın haber vermesiyle Başkanımız Yıldız,İlçe Müftümüz İbrahim Kaçaroğlu,MHP kulu ilçe başkan yardımcısı Murat Toklucu,Mahalle muhtarı Zafer Metin ve komşuları  barıştırmak için harekete geçti.Her iki ailenin fertleri Seyitahmetli mahalle camiinin avlusuna getirilerek uzun konuşmaların ve gayretlerin ardından barıştırıldı.

Başkanımız Dr.Ahmet Yıldız;’’Peygamber efendımız amacasını şehit eden bir Vahşiyi affetmişse kaldiki ben sordum aralarında ırz davasımı var hayır,can davasımı hayır yahu mal dediğin nedirki  dünya malı dünyada kalıyor ömür çok hızlı geçiyor  eğer güzellikler yapılmışsa onlar kalıyor onlarla yad ediliyor.Burada sizler kışın beş altı hane kalıyorsunuz o yüzden sizler akrabasınız mecbursunuz bu mahallenin birliği ve beraberliği için sizlerin barışması şart’’ dedi.

İlçe müftüsü Kaçaroğlununda araya girmesi ve kıssalar anlatarak birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan konuşmasının ardından iki aile barıştırılıp mahkemelerinden vazgeçilmesi konusunda tutanaklar imza altına alındı arıdından iki aile kucaklaşarak ,yöresel yemekleri   yenildi.

Konya Nogaylar Derneği tarafından Başkan yıldıza ve ilçe müftüsü Kaçaroğlu na Baurak ve Kur’an-ı Kerim hediye edildi Belediye Başkanı Yıldız Belediye Kültür Yayınlarından hediyelerde bulundu .

Daha sonra mahalleliler tarafından teşekkürlerini ileterek vedalaştılar .