148 FİDAN PODYUMDA BOY GÖSTERDİ
  Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ,Belediyemizinde  desteklediği üniversite ve TEOG  sınavlarında başarılı olan öğrencilerimiz ödüllendirmek adına Program düzenlendi.

Kulu Anıt Meydanı’nda düzenlenen proğrama Belediye Başkanımız Dr.Ahmet Yıldız,İlçe Emniyet Müd.V. Yahya Et,İlçe Müftüsü İbrahim Kaçaroğlu, Kulu AK parti İlçe başkanı Mehmet Talayhan,Milliyetçi Hareket Partisi başkan yardımcısı Murat Toklucu , eğitim camiası ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Proğram saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Sultan Ahmet Kaymak tarafından gerçeklerştirildi Kaymak:’’ Başarılı olan öğrencilerimiz ödüllendirmek onlara ve daha alt sınıflardaki öğrencilerimize örnek olması ve onları başarılı olmaya teşvik etme amacındayız,Öğretmenlerimizin gayretleri,rehber öğretmenlerimizin katkıları sonucunda,bu yıl 5 Hukuk Fakültesi , 7 Mühendislik Fakültesi, 21 Eğitim Fakültesi; 14 Fen Edebiyat Fakültesi, 11 İlahiyat Fakültesi, 5 Veterinerlik Fakültesi, 5 Gazetecilik Bölümü, 5 Hemşirelik, 2 Sosyal Hizmet, 40 Uluslararası İlişkiler, İktisat, İşletme, Yerel Yönetimler, ve Halkla İlişkiler, 77 Meslek Yüksekokulu olmak üzere toplam 191 öğrencimiz üniversiteye yerleşti. Ayrıca Merkezi ortak sınavlarda 400 puan ve üzeri alan 57 öğrencimiz var. İlçemizdeki başarı seviyesini arttırmak için öğrencilerimizin maddi ve manevi yanındayız diyen Kaymak,başarı gösteren öğrencilerimizi tebrik ediyor ,vatanımıza ve milletimize hayırlı evlatlar olmalarını Cenabı ALLAH’tan niyaz ediyorum diyerek maddi ve manevi olarak bizlere desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Dr.Ahmet Yıldız’a teşekkür ederim’’dedi.

Programda konuşma yapan Belediye Başkanımız  Dr. Ahmet YILDIZ;’’2016-2017 eğitim yılı ülkemize hepimize hayırlı olmasını dilerim diyerek kendisinin de bir eğitimci olduğunu ve bugünün şartlarının eskiye oranla daha iyi olduğunu ve  ilçemizde eğitim noktasında her türlü desteği vereceklerini dile getirdi.Yapılan bu çalışmalar beni çok memnun etti benim emsalimdekiler bilir eskiden eğitimin ne şartlarda olduğunu bu güne baktığımızda devletimizin sağladığı nimetlere velilerin ve öğrencilerin  nekadar şükretse azdır, bu şartların içerisinde okumamak gerçekten şükretmemektir diyerek tekrar eğitim ve öğretim yılını tebrik etti ve birde müjde verdi başarılı öğrencilerimizin tur gezilerini belediye olarak biz karşılayacağız’’ dedi.

Programda başarılı olan öğrencilere Belediyemiz 5 bisiklet, 9 tablet hediye etti.

Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğüne katkılarından dolayı Belediye Başkanı Dr. Ahmet YILDIZ’a  katkılarından dolayı plaket takdim edildi.