GELENEKSEL AŞURE DAĞITIMI YAPILDI

Müslümanların önem verdiği aylardan biri olan Muharrem ayının ilk 10. günü yapılan aşüre gününü Kulu Belediyesi bu gün hayırlı bir gün olan Cuma gününde  ihya etti.

Belediyemizin her sene geleneksel hale getirmiş olduğu Aşüre günü Belediye mutfağında maharetli ellerden geçip halka Başkanımız Dr. Ahmet Yıldızında katılımıyla dağıtıldı.

Kulu merkezde üç önemli noktada Cuma namazı cıkışı olması sebebiyle Merkez camii,Belediye Hizmet Binası önü ve Halime Sultan (Kırkahvesi) camii önlerinde üç bin kişilik aşure dağıtımı yapıldı.

Merkez camii önünde namaz cıkışı vatandaşlarla bir araya gelip dağıtıma yardım eden Başkan Yıldız açıklamasında;’’bu tür hayırlı günlerde bir araya gelmek, kucaklaşmak nekadar keyif verici bunu anlatmak zor öncelikle belediyemiz aşcı personelimize teşekkür ediyorum.

''Bütün Müslümanların ve  Kulu’lu vatandaşlarımızın içerisinde barındırdığı bu gün kutlamış olduğumuz Aşure Günü’ nü tebrik eder; bu ayın, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını diler; tüm ilçe halkımıza sevgi ve saygılarımı sunarım''