Kulu’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Kulu Şehir Stadyumunda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Konya Vali Yardımcısı Mehmet Kamil Sağlam,Belediye Başkanı Dr.Ahmet Yıldız,Cumhuriyet Başsavcısı İlker Peker,İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Erkaraman,daire müdürleri,siyasi parti temsilcileri,öğretmenler,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Vali yrd.Sağlam ve Belediye Başkanı Yıldız halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.Daha sonra Günün anlam ve öneminibelirten bir konuşma yapan Konya Vali Yrd.Mehmet Kamil Sağlam;’’Cumhuriyet iradesinin 93 yılı bizim yepyeni bir millet çehresi kazanmamıza sebep olmuştur.Avrupanın 93 yıl önce hasta adam dediği Türkiye Cumhuriyetinin bu gün Avrupanın güneydoğusundaki en kuvvetli devlet haline gelmiş olması bunun bir kanıtıdır.Bu gün dünyada adı cumhuriyet olan fakat adından başka hiçbir cumhuriyet özelliği taşımayan devletlerle Türkiye Cumhuriyetini karıştırmamak gerekir’’dedi 15 temmuz darbe gerişiminede deginen Sağlam şunları kaydetti;Gçtiğimiz 93 yıl içerisinde ve ensonda 15 Temmuzda Devletimiz ve Milletimiz çok büyük badireler atlatmıştır.Milletimiz 15 Temmuzda sadece FETÖ’ye degil benzer heveslere sahip her çevreye mesajını net olarak vermiştir Malazgirtti.Çanakkaleyi yeniden göze almadan kimse bu vatanı paraçalayamaz,bölemez,yıkamaz,biz bunun için neleri göze aldığımızı enson 15 Temmuzda cümle aleme gösterdik’’dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin çeşitli gösterileriler düzenlediler,çeşitli yarışmalarda ödül kazanan öğrencilere Vali Yardımcısı Sağlam tarafından hediyeler verildi.Tören öğrencilerin geçiş töreniyle sona erdi.

29 EKİM CUMHURİYET Bayramında yapılan proğram dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ailesine teşekkür edildi