Başkan Yıldız'dan Geniş Kapsamlı Açıklama
 Kaymakamlık tarafından düzenlenen İstişare toplantısında Başkan Yıldız yapılan ve yapılacak olan hizmetleri anlattı

İlçe Kaymakamlığı İlçemizdeki ekonomik durumu ve potansiyelini, İlçemizde devam eden kamu ve özel sektör yatırımlarını ve istihdam konularını görüşmek için kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, oda başkanları ve siyasi parti temsilciler ile geniş tabanlı istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Düzenlenen istişare toplantısında açılış konuşması yapan Kaymakam Arslan;’’bu tür toplantılarla bir araya gelerek 2023’te nasıl bir Kulu hedeflediklerini ortaya koyabileceklerine dikkat çekerek, mevcut yatırımlara yenilerini ekleyerek 50 bin olan Kulu nüfusumuzu 70 bine yükseltme hedefi koymamız gerek. Şu an önümüzde Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulum aşaması, doğalgaz çalışmaları, Belediye yatırımı Kültürevi, Hastane ve diğer önemli yatırımlar var. 2017 yılında hız vererek bitirme hedefi koymamız gerek. Bizlere büyük işler düşüyor” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yıldız; Kulu’ya yapılan yatırımlarda katkısı olanlara teşekkür ediyorum diyerek başladığı konuşmasını yatırımları üç katagoriye ayırarak Belediye Yatırımları,Büyükşehir Yatırımları,Kamu Yatırımları hakkında bilgiler vererek değerlendirmede bulundu Kamu yatırımlarından bahsedecek olursak Sağlık Bakanlığı tarafından Hastanemizin Nisan ayı gibi hizmete girmesi planlanmaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak Karapınar Mahallesi’nde yapılan Gençlik Merkezi bu sene hizmete girecektir. Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılan  Öğrenci Yurdumuz hizmete girmiştir. İller Bankası’nın Parkı Kaymakamlık Konutu’nun yakınında yapılmıştır. Ve bunlar kamu yatırımlarıdır.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri olarak; Şehir Konağı bitmek üzeredir. 46 mahallemizin tamamına küçüklü büyüklü parklar yapılmış veya yapılmaya devam edilmektedir. Mezarlık düzenlemeleri yapılmıştır. Merkez Kabristanı’na Gasilhane yapılmakta olup, mezarlıklar için bilgi sistemi kurulmuştur. 3 caddemiz, 60 kilometre sıcak asfalt dökülerek prestij caddesi oluşturulup, yol ve stabilize çalışması yapılmıştır,şu anda alt yapısı bitmiş asfaltlanmaya hazır 20 km yol yapımı var. Binasını bizim yaptığımız,Yaraşlı,Soğukkuyu ve Yeşilyurt mahallerimizde 3 adet sellektör makinesi kazandırılmıştır.

Belediyemizin hizmetleri olarak;

2017 yılı itibariyle doğalgaz konusunda Türkiye genelinde 35 ilçe arasına girmiş bulunmaktayız inşaallah 2018’de hizmet verilmeye başlanacaktır,bu arada desteklerinden ve gayretlerinden dolayı  sayın vekilimiz Ağralıya,İlçe başkanımız sayın Mehmet  Talayhan’a,Vahdettin Yücel beye sivil toplum kuruluşlarına bu konuda çok iyi organize olup başarıya ulaştık teşekkürlerimi sunuyorum.Mezbahanemizin inşaatının kaba inşaatı bitmiştir. Hayvan Pazarı’nın inşaatı devam etmekte olup, Kapalı Pazar Yeri’nin ihalesi yapılmıştır. Beton elemanları imalathanemiz 1500 metrekarelik alana Dinek Mahallesi’ne kurumu yapılmakta olup, bahara hizmete girecektir.

Eski Belediye hizmet binasının yerini Kültür Han olarak yeniden yapıp, 2 katı otopark, 1 katı dükkan ve diğer katları da Kültür Bakanlığı’yla görüşüp, kütüphane, mini sinema, kitap satış reyonu olacak şekilde planlıyoruz hedefimiz 3 yılda bitirmek

Otogar’ın yanına son derece lüks olarak Öğretmenevi ve Halk Eğitim Merkezi için bir bina yapmayı düşünüyoruz. Belki bu yapılacak binaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de taşınabilir.

Ağaçlandırma çalışmalarına devam edeceğiz. 3000 dekarda ağaçlandırma yapıyoruz. 2000 dekarda 6500 ağacımız var. 20 bin ağaç dikimi yapıldı. 20 bin daha tahsis edilecek. Orman Bakanlığı ile görüşmelerimiz neticesinde neticesinde Günahkar, Beşkardeş, Alparslan, Karşıyaka, Cumhuriyet Mahalleleri’ndeki var olan ağaçlandırma alanları hizmete girecek. Ayrıca Doğa Derneği Günahlar Yaylası’ndaki ağaçlandırma yapılması çalışmasına talip olmuştur.

Spor Toto Genel Müdürlüğü’yle yapılan protokolle 1.5 milyon (Trilyon) yatırım alınmıştır. Bununla mahallelerimize semt halı sahaları yapılacaktır.

Kulu İtfaiyemiz yenilenen araç parkuruyla 3 mührede 23 personelle hizmet vermektedir. 4’ü merkezde olmak üzere 7 araç ve 1 kaza kırım aracımız vardır. Kaza kırım aracı Konya İlçeleri arasında stratejik konumu itibariyle tek olarak ilçemize verilmiştir. 33 mahalleye yangın ve sulama tankeri verilmiştir.