BAKAN YARDIMCISI TÜFEKÇİ KULUDA
 Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci ve AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Konya'nın Kulu ilçesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Tüfekci ve Ağralı ilk olarak Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız'ı makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Dr.Ahmet Yıldız'ın konuşmasında bölgemizin su yoksulu olduğuna dikkat çekerek,sayın vekilimiz’inde çaba sarf ettiğini biliyor ve daha çok yardım talep ediyoruz tarımımızın canlanması ve çeşitliliği artırmak için olmassa olmazımız suyun bölgemize gelmesi gerekmektedir diyerek çok teşekkür ediyoruz dedi.Konu üzerine Bakan Yardımcısı Tüfekci, burada yaptığı konuşmada, bölgenin kurak bir bölge olduğunu hatırlatan Tüfekçi;bir damla suyun bile hayati önem taşıdığını,bölgenin kurak olmasından dolayı daha fazla suya ihtiyaç olduğu bir gerçektir. Kızılırmak üzerinde yeni bir baraj kurularak kış aylarında akan fazla su bu barajda toplanıp, bölgeye aktarılabilir. Bunun için hep birlikte bir çalışma başlatalım." dedi.

Daha sonra Başkan Yıldız ile birlikte Bakan yardımcısı Tüfekci ve Ağralı, ilçe meydanında vatandaşlara fidan dağıttı.

Tüfekci, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlık olarak fidanlıklarda üretilen fidanların artık vatandaşlara ücretsiz dağıtıldığını belirtti.

Fidan alan ve diken herkese teşekkür eden Tüfekci, vatandaşlara daha fazla fidan dağıtılması için talimat verdi.

Konuşmaların ardından Ömeranlı Mahallesi Uzunkuyu mevkisindeki ormanlık alana giden heyet, burada öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.