İSVEÇ’Lİ BAKAN KULU’DA
Haber Hakkında
İsveç Şehircilik ve Şehircilik Bakanı Mehmet Kaplan, bakanlığa atandıktan sonra ilk yurt dışı ziyaretini Konya'ya gerçekleştirerek, İsveç Fahri Konsolosu Erdal Akdeve ve Belediye Başkanı Ahmet Yıldız ile bir araya geldi. İlk olarak Akdeve'yi makamında ziyaret eden Kaplan, İsveç'te yaşayan birçok Türk vatandaşın memleketinin Kulu olduğunu söyledi. İlçede haziran ayında gerçekleştirilen fahri konsolosluğun açılışına katıldığını anımsatan Kaplan, şunları kaydetti: "Bu açılış hem Türk hem de İsveç vatandaşları için çok önemliydi. Verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Sayın Ahmet Yıldız'a teşekkür ediyoruz. Çünkü Kulu Belediyesinin de burada ciddi bir çalışmaya katkı sağladığını biliyoruz. Kulu Belediyesinin 2015 yılında kutlanacak İsveç'e Göçün 50. Yılı etkinlikleri öncesinde de çok önemli bir rol üstleneceği kesin. Biz de elimizden geldiğince gelişmeleri takip ediyoruz." Akdeve ise İsveç'te yaşayan 100 bin kişiden yarısının Kululu olması ve ilçeye konsolosluk açılmasının, Kulu'ya verilen değeri gösterdiğini ifade etti. Daha sonra Kaplan ve Akdeve, Belediye Başkanı Ahmet Yıldız'ı makamında ziyaret etti. Ahmet Yıldız ise ayağının tozuyla Kulu’ya gelen Bakan Kaplan’a teşekkür ederek başladı. Biz esasen çok kültürlü bir toplumdan geliyoruz, Osmanlının küçük bir numunesiyiz. Türkiye’den İsveç’e göç edenler artık geri dönmezler ama onları orada faydalı bir vatandaş olmasını temenni ediyoruz dedi.