BELEDİYE BAŞKANIMIZ YILDIZ, 2014 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Ak Parti Kulu İlçe Başkanı Mehmet Talayhan, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Selvi, Mustafa Erdoğan ve Daire Amirleri ile 2014 Yılında Kulu Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların değerlendirmesini ve 2015 yılında yapılacak olan çalışmalarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Kulu Belediyesinde 42 kadrolu, 46 daimi (657’ye tabi), 7 adet sözleşmeli, toplamda 95 kişinin çalıştığını söyledi.

Kulu Belediyesinin 2014 yılında Gelir, 17 Milyon 657 Bin 659 TL. Gider ise, 20 Milyon 243.207 TL. olarak Bütçesi gerçekleşmiştir. Meclis olarak 13 oturum yapıldığını ve 75 karar alındığını söyleyen Yıldız, Encümenlerle ise 47 oturum 227 karar alınmış, yazı işleri müdürlüğüne gelen evrak sayısı 2916, giden evrak sayısı 3469’dur dedi.

Vatandaşlardan 2014 yılı içerisinde 5581 vatandaşın dilekçe verdiğini bunlardan kanuni prosedüre uyularak 5300 tanesine cevap verildiğini söyledi.

Geçtiğimiz dönemde İmar ve Alt Yapı çalışmaları olarak 168 tane inşaat ruhsatı ve 138 tanede kullanım ruhsatı verildiğini 99 tane dosyanın Encümen tarafından ifraz edildiğini söyledi.

İhalesi yapılan Camikebir Mahallesinde Kulu Belediyesi İş Merkezinin iskanları teslim alınmış olup kesin kabulünün yapıldığını, muhalif kesimler tarafından Kulu Belediye Binasının kesin kabulü yapılmadığı, Ruhsatları yok şeklinde konuşulduğunu buradan tüm halkımızın böyle söylentilere itibar etmemelerini, isteyen herkese kanuni olarak Mülk Halkları kendilerine verileceğini söyledi.

2014 yılı içerisinde 48.000m2 Kilitli Taş, 5000 metre Bordür Kilitli Taş çalışması yapıldığını, Kulu’da muhtelif mahallelere yollar açıldığını, 5 km.’lik kanalizasyon yapıldığını, Ormanlık alanımız olsun Kulu içerisine olsun 30 binden fazla fidan dikimi yapıldığını, ayrıca Kulu Merkeze 3 tane köprü yapıldığını söyledi.

Ticaret Merkezinin yapımına başlanıldığını %40-50 sinin bittiğini, otoparkın üzerini bir an önce kapatıp yolu trafiğe açacaklarını ve ince işlere geçileceğini belirtti. Cumhuriyet mahallesine 7000m2 hayvan pazarı yapımı için proje hazırlandı, Tarım Bakanlığı’nın istediği standartlarda inşaatına başlanılacağını söyledi. Ayrıca yıkımına başlanılan Pazar yerimizin yerine 140 daire ve 42 dükkanın ihalesi yapılarak Müteahhitle sözleşme yapıldı, inşaatına bahar aylarında başlanılacak. Yeni Pazar yerimizin üzeri yapılara uygun olarak kapatılacak.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ADIMINI ATTIK

1000 dekarlık bir araziyi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için satın aldık, borçlarını tamamen ödedik, alt yapı ve imar çalışmalarını tamamlamaya çalışıyoruz.

GENÇLİK MERKEZİ

Spor Bakanlığı’ndan Gençlik Merkezi için 6,5 dekarlık arazi tahsisi yaptık, ihalesi yakında gerçekleşecek, yapılacak olan Gençlik Merkezi Spor Bakanlığı’na bağlı olacak.

YENİ HASTANE

Kulu Belediyesi olarak Olof Palme Parkın’dan 1,5 dekarlık bir alanı yeni yapılacak Hastane için ayırdıklarını, yakında eski sağlık ocağının yıkılarak, ihalesi yapılacak olan Hastanemizin inşaatı başlayacak.

2015 YILINDA ÖNCELİĞİMİZ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

2015 yılında önceliğimiz Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olacak, Kulu için ilaç olacak. Bu yıl gerek siyasi gerekse Belediye olarak sonuca ulaşacağız. E-5 üzerinde olan ilçemiz Konya’nın diğer ilçelerine göre çok şanslı. Ayrıca uluslar arası bir borsa kurmayı düşündüklerini söyleyen başkan, 330 dekarlık bir arazi üzerine çalışmamız var, imar noktasında.

DÜDEN GÖLÜNE KUŞ GÖZLEM EVİ YAPILIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Düden Gölüne kuş gözlem evi yapıyor, buraya ayrıca 10 dekarlık park alanı yapılacak, kuş gözlemeye gelenler burada sosyal ihtiyaçlarını karşılama adına piknik yapabilecekleri güzel bir yer olacak ve bu yıl bitecek.

İSVEÇ’E GÖÇÜN 50. YIL ETKİNLİKLERİ

İsveç’e göçün 50. Yıl etkinlikleri kapsamında bir ayağı Kulu’da bir ayağı İsveç’te olacak şekilde Meclis’ten yetki alınarak, finans sağlandı. Ciddi bir çalışma yapılarak, kültürel ağırlığı fazla olan çalışmamızda sempozyumlar, paneller, folklar etkinlikleri düzenlenecek.

Bu yıl 50.000m2 kilitli taş ihalesi yapılacak, ağaçlandırma çalışmaları devam edecek, “ÖZ” diye tabir ettiğimiz yere GÖÇ (İsveç) ağaçlandırması ve TORKU ağaçlandırması yapılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesinin ciddi katkıları olacak, geçen yıl Konya Büyükşehir Belediyesinden cenaze aracı dolmuş aldık. Bu yılda ilçeye 5 adet park yapılacak, 1 tane Greyder, Kulu Merkeze 5 km.’lik sıcak asfalt sözü verildi. 1 tane sıfır itfaiye aracı aldık, 1 tane itfaiye aracı daha verilecek. Köylere yangınlarda anında müdahale edilmesi için tank vermek adına çalışmalar var, ayrıca yine köylere karla mücadelede Greyder ağzı (bıçak) muhtarlara zimmetli olarak verilerek, köy içi yollarını açmak için kullanılacak dedi.