Kulu Kozanlıda Gökgöl festivali
Haber Hakkında
Kozanlı Beldesinde 7. Geleneksel Kozanlı Gökgöl Festivali yapıldı. Ev sahipliğini Belediyemiz ve Konya Kozanlılar Derneğinin yapmış olduğu festivale; AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Ak Parti Konya eski milletvekili Halil Ürün, Kulu Kaymakamı Ayhan Işık, Garnizon Komutanı Mikail Arıkan,Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Özgür Egun, siyasi parti temsilcileri,sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Konya Kozanlılılar Derneği Başkanı Bilal Demirel, festivalin amacının dayanışma ve tanışma ile birlik ve beraberliğin pekişmesi olduğunu belirtti. Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız ise konuşmasında bu şenliklerin sılayı rahim görevini yaptığını belirterek geleneksel hale gelen Gökgöl Şenliğinin bundan sonra Kulu Belediyesininde desteği ile devam edeceğini ve gelecek yılkı şenliğe kadar toplanma alanının ve çevresinin parke taşı ile döşenerek Kozanlı’da buraya gelinen yolun ise yapılarak hizmete gireceğini ifade etti. Konuşmaların ardından festivale katılanlar halaylar çekti ve katılanlara yemek ikram edildi. Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, festivale katılan protokol mensuplarına ve emeği geçenlere plaket verdi.