Kulu’da ‘’Ailede Sevgi’’ adlı seminer

Eski Belediye Konferans Salonunda Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan tarafından “Ailede Sevgi” isimli seminer verildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Kulu Belediyesi’nin  Medeniyet Okulu Projesi Kapsamında ortaklaşa düzenlediği seminere Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yetiş, İlçe Müftüsü İbrahim Kacaroğlu ve vatandaşlar katıldı.

Eğitim Seminerinin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Sıtkı Aslanhan’ı Kulu’da görmek bizi oldukça memnun etti, kendisine teşekkür ediyorum dedi.

Konya Büyükşehir ve Kulu Belediyesi, topluma karşı sosyal sorumluluk bilinci ile aile ve gençlere yönelik eğitim seminerlerinde Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan’ı ilçe halkı ile buluşturdu. Eski Belediye Konferans salonunda Kulu’lulara hitap eden Aslanhan, günümüz gençliğini bekleyen sıkıntılar, anne baba olarak doğru bildiğimiz fakat aslında çok yanlış olan davranış ve tutumlar, aile içi iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlar, sevgi ve saygının olmadığı ailelerden oluşan toplumlardaki buhranlar gibi aile içi ilişkileri güncel sorunlar içinde ele aldı, insan ve önemine vurgu yapan çözüm önerilerini sundu.

Yabancılaştırılmakta olduğumuza dikkat çeken Aslanhan, “Günümüzde ebeveynlerin televizyon dizilerine mahkum olduğu çocukların da bilgisayar ve cep telefonlarıyla evdeki yaşamlarını sürdürdüğü bir dönemdeyiz. Akraba ve komşuluk bitti. Kısacası yabancılaşıyoruz. Gelin eve gidince yarım saatinizi ailenize ayırın, yere oturup birbirinizin gözleri içine bakarak sevgiyle bakarak sohbet edin bir araya gelin. Dertlerinizi sıkıntılarınızı sevinçlerinizi paylaşın. Hiçbir şey aile hayatınızdan önemli değildir” dedi.

Aile hayatının yok edilmek istendiğini kaydeden Aslanhan, “Bu milletin aile yapısını bozmak için dedeleri, anane ve babaanneleri evden çıkartıyorlar. Aslında biz çocukluğumuzda çoğu şeyi bu aile büyüklerimizden öğrenmiştik. Bu tür oyunlarla, milletin aile hayatının yol edilmesi için bin bir tuzak kuruluyor. Bakın çocuklarımız mutfaktan bir bardak su getirmeye, evdeki çöpü atmaya aciz hale geldi. Anne babalar çocuklarının hizmetçisi konumuna büründüler. Çocuklarımızın dersleri ve okulu ile ilgilendiğimiz kadar onların ahlak, vicdan, terbiye, kültür, örf, adet ve inancıyla da ilgilenmemiz gerekir. Anne babalar lütfen uyanın buna dikkat edin” dedi.

Günümüz gençliğinin bunalımlı bir halde olduğunu hatırlatan Aslanhan, “Ergenlik diye bir kavram var. Bu kavramın içi doldurulduğunda büyük bir sorunun halledilmiş olacağını düşünüyorum. 14 yaşında ergenliğe girmiş bir çocukla konuştuğumda bana ergen olduğunu hatırlattı. Babasının 14 yaşında koca bir devleti teslim ettiği Fatih Sultan Mehmet hiç ergen olmadı mı ?” dedi.

Seminer sonrasında Büyükşehir belediye Başkanı Tahir Akyürek adınaMedeniyet Okulu Proje Sorumlularından Mehmet Tekkaymaz ve Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız tarafından konuşmacı Sıtkı Aslanhan'a çeşitli hediyeler verildi.