Kulu’da Fotoğraf Yarışması

Kulu Kaymakamlığı ve Belediyemiz katkılarıyla Kulu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, öğrencilere yönelik “Bisiklet” ödüllü en güzel Kulu ve Doğal hayat fotoğraf yarışması düzenledi.

Yarışmada Kulu genelindeki ilköğretim, ortaöğretim ve lise öğrencilerinin çekecekleri fotoğraflar değerlendirilecektir. Yarışmanın amacı, öğrencilerin gündelik hayatta karşılaştıkları olaylar karşısında gözlem yapmaya teşvik etmek ve yaptıkları gözlemden bir proje oluşturmaya yönlendirmektir.

Yarışmanın diğer bir amacı da konu hakkında kendini geliştirmeye hevesli ve yetenekli öğrencileri fotoğraf çalışmaları konusunda daha fazla teşvik etmek ve bu vesileyle yeteneklerini ortaya çıkarıp geliştirmelerine yardımcı olmaktır.

KATILMA ŞARTLARI

Yarışmaya katılım ücretsizdir. Yarışma,  Kulu ilköğretim, orta öğretim ve liselerindeki tüm öğrencilere açıktır.

Yarışmaya eser gönderen kişiler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılacaklardır.

Adaylar yarışmaya en fazla 1 adet fotoğraf  ile katılabilir.. Yarışma bireyseldir. Grup olarak yarışmaya katılım kabul edilmeyecektir.

Ödül kazanan eserlerin sahipleri, öğrenci olduklarını belgelemek durumundadırlar.

Yarışma konusu ‘ KULU ve DOĞAL HAYAT’ tır.

Yarışmaya katılacak fotoğraf çalışmaları orijinal halleri ile yüklenmelidir. Photoshop vs. gibi yazılımlar kullanılmamalı, orijinal fotoğraf üzerinde değişiklik yapılmamalıdır.

Siyasi amaçlara hizmet eden, sakıncalı ve zararlı ifadeler içeren, genel ahlak kurallarına uymayan, hakaret içeren ve ne amaçla olursa olsun firma adı kullanılan eserler yarışma dışı kalacaktır.

Yarışmaya katılan eserlerin kullanım hakkı; Kulu Kaymakamlığı, Kulu Belediyesi ve Kulu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine aittir. Dernek gelen eserlerin yarışmaya katılabileceğine onay verdikten sonra, eserler tüm iletişim ortamlarında ve sosyal paylaşım ağlarında yayınlanabilir.

Yarışmaya katılan eserler arasından seçici kurul,  dereceye girmeye en uygun eserleri belirleyecektir. Ödüle layık eser bulunup bulunmaması, ödüllerin bir kısmının dağıtılıp dağıtılmaması seçici kurulun takdirindedir.

Çalışmanın özgün olması, daha önce hiç bir yerde kullanılmamış ve sergilenmemiş olması gerekmektedir. Yarışma sonucunda, seçici kurulun ödüle layık gördüğü bir fotoğrafın, bu yarışmadan önce veya bu yarışmayla eşzamanlı, başka bir yarışmada derece almış olduğunun ortaya çıkması durumunda, alınan ödül iptal edilir ve eğer verilmişse, ödül sahibinin, ödülü derhal iade etmesi istenir. Bu iptal durumu, diğer ödül almış ve / veya almamış yarışmacılar açısından herhangi bir talep hakkı doğurmaz.

Dernek her zaman, önceden her hangi bir bildirim veya ilan yapmaksızın, yarışmayı iptal edebilir, koşullarını değiştirebilir, seçici kurul üyelerinde değişiklik yapabilir. Bu durumda yarışmacılar herhangi bir hak ileri süremezler.

Yarışmaya katılan herkes yarışma şartlarını okuyup anlayarak peşinen kabul etmiş sayılır.

İlgi çekici bir isim verilmeli ve fotoğrafın adı ile içerik uyumlu olmalıdır.

Yarışmaya katılacak fotoğraflar, kulu­_ekydd@hotmail.com  web sayfamıza, facebook’tan Kulu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği grubuna gönderilecektir.

15.Yarışmacı adı-soyadını, cep tel, gönderdiği fotoğrafa verdiği ismi ve çektiği fotoğrafı göndermelidir.

ÖNEMLİ TARİHLER

Başvuru için son tarih: 8 Mayıs 2015

Kurul değerlendirmesi: 11-15 Mayıs 2015

Yarışma sonuçlarının açıklanması: 18 Mayıs 2015